Zo werken wij

Gevestigd in Gemert bestaat Kindcentrum Het Venster al 26 jaar. We zijn een kleinschalig kindcentrum met acht groepen en in totaal tweehonderd kinderen. We zijn een veilige thuishaven voor kinderen tussen de twee en dertien jaar die bij ons alle ruimte krijgen om hun talent te ontdekken en te groeien.

Kleinschalig
Doordat de opvang, peuterwerk én onderwijs direct met elkaar in verbinding staan, volgen we een kind volledig in zijn of haar ontwikkeling. De overgang naar een nieuwe groep verloopt daardoor soepel. We hebben oog voor jouw kind en kennen het kind goed.

Door onze kleinschaligheid maken we het kinderen van verschillende leeftijden makkelijk om elkaar te ontmoeten. Neem bijvoorbeeld Onze Kuil: een plek van samen zijn en een speelhoek voor peuters, kleuters én kinderen uit groep 3.

Elke zes weken hebben wij een Vensterviering. Leerkrachten, ouders en kinderen komen hier samen voor allerlei activiteiten. Er worden optredens gegeven en per groep worden de laatste ontwikkelingen besproken. Het gaat hierbij om de saamhorigheid, persoonlijke benadering en kleinschaligheid. Zodat iedereen zich met elkaar verbonden voelt.

Respect en veiligheid
Bij Het Venster hebben we respect voor elkaar. Niet alleen tussen de kinderen, ook onderling bij ouders en leerkrachten. Daarnaast staat spelend leren bij het Venster centraal. Maar om tot leren te komen, is het belangrijk dat een kind zich veilig voelt. Het gevoel van veiligheid en het hebben van plezier zijn randvoorwaarden om verder te komen in de groei van een kind.

Plezier en groei
Ons motto zegt het al: kom jij mee door ons Venster kijken? Onze blik is gericht op de wereld. Bij Het Venster zien we kansen om een verbinding aan te gaan met de wereld om ons heen. Er is bij Het Venster alle ruimte om kinderen kennis te laten maken met verschillende talen, culturen en beroepen. We helpen hem om hun talenten te ontdekken, waarbij we de kinderen in het onderwijs de handvatten geven om zich hierin verder te ontwikkelen.